Tekstbureau TexTimNog steeds prijst Tim Durlinger de dag dat hij besloot om journalistiek te gaan studeren. In het maken en bewerken van teksten voor een breed publiek voelt hij zich helemaal thuis. De journalistenopleiding in Tilburg sloot hij af met het predikaat 'vakman' én de Mgr. Boymansprijs voor de beste HBO-scriptie (sportjournalistiek).

Brabants Dagblad
Voor het Brabants Dagblad werkte Tim eerst als correspondent in zijn woonplaats Boxtel. Bij die krant begon hij in 1993 als verslaggever op de regioredactie in Oss. Daarna volgden redacties in Uden, Waalwijk, Boxtel, Zaltbommel en de eindredactie. Zo leerde Tim de streek op zijn duimpje kennen.

Al die kennis en kunde combineerde Tim de laatste vijf jaar bij het Brabants Dagblad als coördinator van de streekredacties De Meierij, Bommelerwaard en 's-Hertogenbosch: mensen aansturen, leren denken vanuit de doelgroep, zowel print als online bedienen, snel en onder tijdsdruk werken met dagelijkse deadlines en bouwen aan een groot (media)netwerk.

In de zomer van 2013 nam Tim het besluit om zijn talenten op een veel breder terrein te laten zien. TexTim, bureau voor commerciële en journalistieke tekstproducties zag het licht in Boxtel.
Waar woorden inhoud worden